Oldalletöltések száma: 10907642
2022. május 20. péntek 16:38,
Bernát és Felícia napja van.

Fürdővízzel a gyereket

   Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon az orvosi kannabiszt szedők, alkalmazók nem válnak-e kábítószer-élvezővé? Nos a válasz egyértelmű és kategorikus nem. A CBD ugyanis egy olyan származék, amit a kender növényből nyernek, de nem pszichoaktív, vagyis tudatmódosító.
   Az Európai Bizottság tavaly decemberben kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, mert a magyar kormány az Európai Unió közös álláspontjával szemben nemmel szavazott az ENSZ-nek arra a kezdeményezésére, hogy a marihuánát távolítsák el a veszélyes, orvosi célra nem használható szerek kategóriájából. 2020 decemberében az ENSZ Kábítószerügyi Bizottsága az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatára döntött úgy, hogy leveszi a kannabiszt és a kannabiszgyantát a legveszélyesebb kábítószerek listájáról, és ezentúl a gyógyászati alkalmazással is rendelkező kábítószerek között tartja nyilván, ami megkönnyíti a kannabisszal kapcsolatos kutatásokat is. Magyarország az uniós tagországok közül egyedüliként nem szavazta meg a WHO javaslatát, egyetértve Oroszországgal, Kínával, Kubával, Angolával, Türkmenisztánnal.
   A magyar kormány illetékes helyettes államtitkára szerint a WHO tette nem más, mint drasztikus lépés a drogok liberalizációja felé. Jó érzésű ember vagyok, kívánom, hogy a magyar döntéshozóknak ne legyen szükségük orvosi kannabiszra.
   Vagy inkább mégis.