Oldalletöltések száma: 10844311
2021. június 19. szombat 11:44,
Gyárfás napja van.

Mondta a pápa

Ahogy írta: meg kell tanulnunk másokkal harmóniában és békében élni. Le kell bontani a falakat és hidakat kell építeni. Szólt egyik legnagyobb félelméről is, miszerint a járványt ,,lázas fogyasztói vágy és egoista önvédelem" követheti. Szerinte most az a legfontosabb, hogy magunk helyett a közösségre gondoljunk és ne engedjük, hogy a válsághelyzet gyűlöletet szítson bennünk, mert a "legmagasabb árat azok fizetik meg, akik könnyűszerrel válnak másokká, ők az idegenek, migránsok, kirekesztettek, mindazok, akik a létezés peremére szorultak".
   Micsoda emberi gondolatok! Sajnálatos, hogy a mélyen konzervatív vallás legfőbb vezetőjének nagyon is modern és liberális elgondolásai a társadalmakról, a másság elfogadásáról sokak ellenérzését váltja ki. Ha a pápa kijelentéseit egyenként és felületesen nézzük, vitathatjuk is némelyek igazát, mert például a lázas fogyasztói vágyat aligha tudja az emberek többsége mérsékelni, nem is beszélve arról, hogy a fogyasztás jelenti a megélhetést is, mert ha nincs fogyasztás nincs termelés, nem kell a dolgozó munkája.  Egyet kell értenünk ugyanakkor a pápával, ha azt látjuk, hogy a vásárlás, birtoklás, fogyasztás vágyát nagyon sokan önzéssel tetézik, pedig mindezek nem mehetnének az emberi kapcsolatok, a mások iránti elkötelezettségünk, figyelmünk rovására.
   Az pedig – hogy stílszerűek legyünk – megérne egy misét, hogy ki, vagy mi rekeszthet ki bennünket a társadalomból és mitől válhatunk saját hazánkban menekültekké.