Oldalletöltések száma: 10866374
2021. október 20. szerda 05:52,
Vendel és Irén napja van.

A botrány

Nem volt a helyzet magaslatán e történésben a mérkőzés megszakítását kiváltó esetet taglaló, kínosan hosszú ideig tartó stúdióbeszélgetés moderátora, még inkább a közvetítés vezérlőtermében ülő rendező vagy az állami tévében döntések meghozatalára kijelölt személy sem.
   Közel negyed évszázadig vezettem televíziós műsorokat, és így tudom, hogy milyen óriási küzdelem az amúgy cseppet sem televíziós műfajú stúdióbeszélgetések során ébren tartani a képernyő előtt ülő közönség figyelmét, különösen akkor, ha az adott téma alapvetően kevés információval bír. A dán sportember sorsáról pedig igen hosszú ideig semmiféle új információ nem látott napvilágot.  Egy valamire való tévében mindig kéznél vannak olyan konzerv anyagok, amelyeket előre nem látható események bekövetkeztekor azonnal be lehet játszani. Egy ilyen videó ezúttal is elejét vette volna az üres semmitmondásnak, amiből végül is a baj lett.
   Megértem emberséges nézőtársaim felháborodását, de vajon hol maradnak a tömeges tiltakozások, felháborodott kommentek, amikor az ország harmadik legmagasabb közjogi méltósága nőgyalázó kijelentéseket tesz, amikor ő és politikustársai mindenféle válogatott jelzőkkel illetik ellenlábasaikat, (tudom, a vele nem egy húron pendülőket szívesen bünteti), amikor szemünk láttára és a mi pénzünkből válnak egyes kiválasztottak százmilliárdos gazdag emberekké, amikor orrba vágóan nyilvánvaló a korrupció, amikor emberek sokaságát taszítanak szociális nyomorba és hagynak sorsukra, amikor százmilliárdokat költenek ugyancsak a mi adóinkból indokolatlan és felesleges beszerzésekre, beruházásokra, vagy amikor járványra hivatkozva hosszú hónapokig betegek tízezreit hagyják ellátatlanul.
   Az állami tévében mondott már más is butaságot, sőt lelketlenebbet mint az említett szakkommentátor. Talán minden más lenne, ha akkor is kiabált volna a közönség.