Oldalletöltések száma: 10853575
2021. július 29. csütörtök 18:04,
Márta, Márti és Flóra napja van.

A csapat

Mert az eltérített adóforintok százmilliárdjaira sokkal nagyobb szükség lenne ezernyi más helyen, mint a profi fociban.
   Nyilván ezek most nem népszerű szavak, hiszen a magyar válogatott egy olyan európai középcsapat képét mutatta, amelyik ellen mindegyik ellenfelének keményen oda kellett tennie magát, ha győzni akart. Közel sem volt elegendő elrettentésként pályára küldeni a sztárokat, nekik minden tudásukat, erejüket is latba kellett vetniük a magyarok ellen. S bár ez sem kevés, mégis innen a továbblépéshez már a mifelénk meghonosodottól egészen eltérő gondolkodás, irányítás kellene.
   Sokak szórakozását jelentette a helyszínen a magyar csapatnak szurkolás, még többeknek ugyanez a tévéközvetítések jóvoltából. Ugyanakkor sajnálatos, hogy ismét felerősödtek a nacionalista és rasszista érzelmek is – egybevágóan az uralkodó rezsim irányvonalával – hiszen a szurkolói kemény mag ezúttal is trianonozott, vagy egyes világsztárok labdaérintéseinél, utalva bőrszínükre, származásukra, huhogott.
   Ha mindezektől eltekintünk és azzal sem foglalkozunk, hogy mibe kerül nekünk ez a torna anyagilag, mennyibe a pártemberek irányította hazai csapatok pénznyelőinek folyamatos táplálása, vagy hogy kell-e majd életekkel fizetünk a szinte teltházas stadionban tomboló tömegek miatt a koronavírus-járvány esetleges negyedik hullámában, akkor büszkék is lehetünk.
   Mert ezúttal valóban volt egy csapatunk.