Oldalletöltések száma: 10862280
2021. szeptember 21. kedd 01:37,
Máté és Mirella napja van.

A siker ára

Na de az olimpia más, gondolhatnánk, az felkelti még a sport ellen beoltottak érdeklődését is. Aztán a kezembe akadt egy felmérés, amely azt vizsgálta, hogy egyes országban mennyien voltak kíváncsiak a minap lezárult sportünnepre. Szerettem volna hinni, hogy a magyarok valahol a táblázat élvonalában vannak, de ez sajnos mesze nem igaz. Mint kiderült, a vizsgált 28 ország lakosai közül India népességét vonzotta leginkább a tokiói olimpia, ott a megkérdezettek 70 százalékát „érdekelték valamennyire, vagy nagyon” a versenyek. Az ötven százalék feletti érdeklődést mutató országok között van még Dél-Afrika, Kína, Lengyelország, Törökország, Malajzia és Peru.
   Szomorú tény, hogy hazánk polgárainak csak 42 százalékát érdekelte valamennyire is az aktuális világesemény, ezzel a tizenkilencedik legérdeklődőbb ország rangját vívtuk ki e felmérésben, amelyen az utolsó három helyet igen csekély érdeklődéssel a rendező Japán, Dél-Korea és Belgium foglalja el.
   Mindez magyar szemszögből talán csak a befektetett közpénz százmilliárdok helyes felhasználása okán érdekes, hiszen ezernyi olyan témát találhatunk még, amelyeknél ennél is csekélyebb a közérdeklődés. Csak hát itt túlzottan is nagy a ráfordított pénzösszeg. Ugyanakkor ettől elvonatkoztatva merem remélni, hogy az emberek azon része is, akik nem figyelték a versenyeket, nem szurkoltak a mieinknek, a hírek hallatán elismerik az elért eredményeket.
   Egykori szakemberként tudom, mily hatalmas árat fizet egy sportoló a remélt sikerért. Éppen ezért hajtok fejet mindegyik olimpikonunk előtt.