Oldalletöltések száma: 10862277
2021. szeptember 21. kedd 01:29,
Máté és Mirella napja van.

Klubhűség

   Közel sem csak a sportban, elsősorban a labdajátékokban látunk az emelkedő javadalmazásért, ilyen-olyan haszonért klubról klubra vándorlókat, ezt tapasztaljuk a gazdaság résztvevőinél, alkalmazottaknál, vezetőknél is. És ne felejtsük ki e sorból a politikusokat sem, közülük sokan oly könnyedséggel váltanak pártot és vele ideológiát, ahogy az ember alsóneműt cserél. Nincs mese, a pénz beszél, a lojalitással nemigen vehető kenyér, nem futja a gyerek taníttatására, új autóra, nagyobb lakásra, élvezetes utazásokra.
   Az agyelszívás fogalma is ide tartozik, hiszen napi gyakorlat a gazdagabb országok részéről a magas képzettségű szakemberek külföldre csábítása. És ki ne szeretne a saját hazájában elérhetőnél magasabb színvonalon, nyugodtabban, jobb anyagi körülmények között élni?
   Ki kell mondanunk: a lojalitás, a klub-, vállalati, vagy párthűség kiveszőfélben lévő erény. Amíg ott tevékenykedik az illető, ahova leszerződtették, alkalmazták, az ottani érdekek szerint teszi a dolgát, de miután nincs lebetonozva, de még csak csirizzel sem ragasztották a helyére, hát megy a jobb lét ígérete irányába. Mielőtt olvasóim megdorgálnának általánosításomért, elismerem, napjainkban is vannak lojális emberek.
   Kérdés, hogy ettől jobb-e az életük.