Oldalletöltések száma: 10907601
2022. május 20. péntek 14:54,
Bernát és Felícia napja van.

Korhatáros tiltások


   Amúgy a népet leginkább az szórakoztatja, hogy pár hete minden tévés, rádiós reklámblokk előtt elhangzik egy figyelmeztetés, amely közli, hogy a reklámokat hány éven aluliaknak nem ajánlják. Akik a törvény miatt eddig nem hozták szóba a honatyák jeles személyét, le- és felmenőiket, a naponta csőstül vetített, sugárzott reklámok előtti figyelmeztetés nyomán már ők is szájukra veszik az illetőket.
   A szóban forgó törvény több más jogszabályt is módosított és ezek például olyanokat írnak elő, minthogy: „Tilos az olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” Az egyik módosítás írja elő azt is, hogy a műsorokhoz hasonlóan a reklámokat is korhatár-besorolással kell ellátniuk a csatornáknak. Nyilván ennek tudható be, hogy a minapi olasz Forma-1-es futam közben az állami sportcsatornán vetített motorolaj reklámot sem ajánlották a szerkesztők 12 éven aluliaknak. Érthető, hiszen a motorolaj, mint olyan, jól megzavarhatja az ifjak nemi identitását.
   Így aztán a törvények nyomán jól szórakozó derék polgár ül a tévéje előtt és jó hangosan anyázik. A gyengébb idegzetűek pedig már a baltával is kacérkodnak, hogy szétverjék a készüléket a rendre elhangzó, semmire sem jó, de piszkosul idegesítő szöveg miatt.
   Kár lenne. A készülékek ugyanis sohasem hoznak törvényeket.