Oldalletöltések száma: 10907619
2022. május 20. péntek 15:41,
Bernát és Felícia napja van.

Kié a nő teste?

És akkor még nem említettük a mélyen vallásos, vagy a nők jogait semmibe vevő államok sorát. A terhességmegszakítás mifelénk is volt már megbocsáthatatlan bűn, hol az egyházak, hol az állam jóvoltából. Gondoljunk csak a Ratkó-korszak népesedéspolitikai gyermekeire.
   A világ olyan túlnépesedéssel küzd, amely ellen egyelőre nincs orvossága. A worldometers.info információja szerint több mint kétszer annyian születnek naponta, mint ahányan meghalnak és szeptember közepéig már újabb közel 60 millióval nőtt az emberiség létszáma. Bár vannak fejlett társadalmak, amelyek népességfogyással küzdenek, a szegény, fejletlen országokban a túlnépesedés okoz megoldhatatlan ellátási gondokat.
   Az abortusz nem egy könnyű szívvel ajánlható beavatkozás, amely túl az egészségi kockázatain, még komoly lelki bajokat is előidézhet, mégis vannak esetek, amikor a nőnek kellene eldöntenie, hogy vállalja-e a nem kívánt gyermeket, vagy sem, nem pedig a valóságtól eltávolodott férfi politikusoknak, akik a tiltástól is politikai hasznot remélnek. De vajon e jeles honatyák, ha feleségük vagy lányuk erőszak áldozataként várandós lenne, vagy kiderülne, hogy a leendő gyermek korcsosult végtagokkal, önálló életre képtelenként születne, akkor is tiltanák az abortuszt?
   A világ megint megtett egy kört a történelem spirálján.