Oldalletöltések száma: 10907641
2022. május 20. péntek 16:35,
Bernát és Felícia napja van.

Elkerülhető baj

Most kamionok ezreiről hiányoznak a vezetők, a boltokból, építkezésekről, gyárakból, a szolgálató iparból a jó szakemberek. A jelentős tekintélyű, londoni székhelyű Grant Thornton adóügyi és számviteli tanácsadó cég számításai szerint nagyjából egymillió ember hiányzik a brit munkaerőpiacról.
   Nagy-Britannia egy hatalmas gazdasággal, fejlett iparral és kereskedelemmel rendelkező ország, ellentétben hazánkkal, amelynek területe nem túl nagy, nyersanyagkincse igen szerény, a dolgozók, alkalmazottak az európai bérekhez képest erősen alulfizetettek. Nem véletlenül jellemzi sok gazdasági szakember az országot összeszerelő üzemként, hiszen a jelenlévő külföldi autó- és más  gyárak termékeit szerelik itt össze és teszik létükkel hazánk gazdaságát nagyon is függővé a nyugati, részben ázsiai bevételektől.
   Egy esetleges Huxit a határok lezárást, vámok bevezetését, a most szabadon kereskedő cégek elmaradását, az autógyárak előbb-utóbbi kivonulását, elmaradó uniós támogatásokat, áruhiányt jelentene. Az ország érdektelenné válna a mostani keleti barátok számára is, mert elvesztené az uniós politikát befolyásoló hatását.
   Nem lehet kétségünk afelől, hogy az ország vezető rétege, a zsírosra gazdagodottak a Huxittal sem járnának rosszul, de itt lejjebb, ahol e sorok is születtek, már egy más, a jelenlegitől nagyon eltérő élet várna ránk.
   Még kalandvágyból sem kellene kipróbálni.