Oldalletöltések száma: 10907599
2022. május 20. péntek 14:50,
Bernát és Felícia napja van.

Űrbéli bajaink

Így hát nemigen kellene, hogy idegesítsen a Hold jó pár milliárd év múlva esedékes teljes elszakadása a Földtől és talán az sem, hogy a most elsuhant aszteroida a számítások szerint 2150-ben visszatér s ha minden igaz, még közelebb jön hozzánk, mint tette ezt most, olyannyira, hogy még belénk is ütközhet. Erre rajta kívül jó néhány másik túlméretezett kavicsnak is van esélye a jeges világűrben. De hát a családjáért, barátaiért, környezetéért, az emberiség jövőjéért aggódó emberként mégiscsak foglalkoztatnak ezek a gondok, mert hát ugyebár mi lesz, ha mégis bekövetkezik a most még elképzelhetetlen?
   Tapasztalhatjuk, hogy időben sokkal közelebb lévő bajok vonnak sötét viharfelhőket a fejünk fölé, mint a Hold szökése, vagy egy, az általunk ismert világot elpusztító aszteroida esetleges becsapódása. Elképzelni sem tudom a dinoszauruszok társadalmi problémáit, már ha egyáltalán voltak ilyenek, az állandó háborúikat, az élelemért, vízért, területekért, pozíciókért, a nőstényekért folytatott harcaikat (tisztára mint az emberek), de valószínűleg ők is lazán elhessegették maguktól a gyilkos aszteroidák gondolatát, aztán tessék, láthatjuk, hogy mi történt velük.
   Vagyis, ha túl leszünk a háborúkon, társadalmi robbanásokon, túlnépesedésen, migráción, klímaváltozáson, a mind vadabb járványokon és még élünk, ideje lesz az aszteroidákkal is foglalkozni.