Oldalletöltések száma: 10907651
2022. május 20. péntek 17:08,
Bernát és Felícia napja van.

Esélyek

Ebben van is némi igazság, hiszen az átlagéletkor folyamatosan növekszik, a nyugdíjkorhatár is elég magasan áll már, vagyis egy 50. születésnapját ünneplő ember előtt még igen szép és aktív évek állnak. Elméletileg. Mert ha egy 50-es nő állást akar változtatni, rontja kilátásait a kora, ha megromlott házassága miatt elválik, esélye új, tartós kapcsolatra, esetleg házasságra messze rosszabb, mint egy ugyanennyi idős férfié.
   Nyilvánvalóan az a fél évszázadot már megélt nő, aki nyitott a világra, nem hagyja el magát, egészségesen táplálkozik, választékosan öltözködik, rendszeresen jár fodrászhoz, kozmetikushoz, sportol, eljár társaságba, messze tartalmasabb életévekre számíthat, mint az a társa, aki megkeseredett, bánatát evésbe fojtja, elhanyagolja magát és legkedvesebb öltözéke az agyonhasznált otthonkája.
   Azt látjuk, hogy bár egy középkorú asszony igen sok tapasztalattal rendelkezhet az élet dolgairól, kiváló lehet a szakmájában, vezetői posztra mégis csak elvétve kerülhet. Még rosszabb a helyzete, ha politikára adja a fejét, a mai macsóvér vezérelte magyar politikai rendszerben legfeljebb ellenzéki szerepkörben kap nagyobb teret. Elég körülnézni a magyar parlament soraiban és láthatjuk, hogy a férfiak mit tartanak a nőkről, és hol képzelik el a helyüket. Hát nem a politikában, az biztos. Nem jobb a helyzet a bérezés terén sem, hiszen egy azonos poszton dolgozó férfi és nő bére között minimum 15 százaléknyi a különbség. Szóval hogyan is vannak az 50-es nők? A régi viccel válaszolhatunk röviden: jól.
   És bővebben?