Oldalletöltések száma: 10924194
2022. június 29. szerda 09:28,
Péter és Pál napja van.

Bűnös majmok

   Mielőtt bárki is rátolná saját részegeskedésének felelősségét a majmokra, miután elitta a teljes havi fizetését, tegyük hozzá, hogy a tudósoknak is vannak e tetszetős elmélettel kapcsolatban kételyeik, ezért további kutatásokat javasolnak a témában. De a kutatás maga is felvet egy etikai, még inkább egészségügyi kérdést, miszerint, ha az állatvilágbeli őseink már fogyasztottak alkoholt, szabad-e egyáltalán kijelenteni, hogy annak fogyasztása az ember számára helytelen és már csekély mennyiségben is káros?
   Az ember már csak olyan, hogy gyengeségeire azonnal magyarázatot keres, és igen gyakran a saját hibáira külső felelőst talál. Ily módon az alkohollal történő stresszmentesítés felelőssége terhelheti a kibírhatatlan munkahelyi főnököt, a házsártos feleséget, kötözködő, agresszív férjet, mindenbe beleszóló anyóst, a súlyos anyagi gondokat. Ez utóbbin persze nemigen segítenek a torkon ital formájában leeresztett forintok, de még sok más kiváló ok is kidolgozható magyarázatként, felelősként.
   Így aztán ha alkoholos állapotban végre hazatér a ház ura, bátran mondhatja a tettét számon kérő feleségének: drágám, hidd el, az egészről a majmok tehetnek.