Oldalletöltések száma: 10938147
2022. augusztus 16. kedd 03:04,
Ábrahám napja van.

A blokád


   Gondoljuk csak el, hogy azon a reggelen lehet, hogy nem jutott el a szülészetre a vajúdó kismama, vagy hogy nagyon sok ember, aki igen régóta várt arra, hogy végre bejusson a várólistás vizsgálatára, kezelésére, ezt nem tehette meg, mert valakik egy számukra fontosabbnak tartott ügy miatt ebben meggátolták. Azt vélhetően sohasem fogjuk megtudni, hogy volt-e, aki életét veszítette emiatt, de akár ez is megtörténhetett.
   Egy szabad társadalomban az egyén szabadságjogainak kellene a legerősebbeknek lenniük. De vajon kinek a szabadságjogát védték azok a nyilván parancs alapján intézkedő rendőrök, akik annak rendje és módja szerint nekiálltak igazoltatni a hidat elfoglalókat, majd autószállítókat hívtak, hogy azok fuvarozzák el a forgalmat akadályozó járműveket, ahelyett, hogy rövid úton a járdára terelték volna a bizonyára jó szándékú tüntetőket, ahol nyugodtan igazoltathatták volna őket, miközben autóikat pár rendőrtársuk a szélső sávba vezeti és így a híd nagy része percek alatt ismét járható lett volna?
   A blokád miatt a harminc fok feletti hőségben a buszokon, autóikban szaunázók ezreinek fejében merülhetett fel a kérdés: kiknek a szabadságjoga volt előbbre való azon a hétfőn?