Oldalletöltések száma: 10938138
2022. augusztus 16. kedd 02:44,
Ábrahám napja van.

Mert megérdemlik

   Hogy ez így megoldódott, eszembe jutottak derék miniszereinknek, hiszen nem lenne szabad, hogy anyagi gondjaik legyenek. Ezért javasolni akartam, hogy ha mi, nyugdíjasok kapunk időnként néhány százaléknyi emelést a szárnyaló infláció miatt, a dolgos miniszterek se szenvedjenek hiányt, nekik járjon legalább 50 százalékos emelés. Ez így arányos, nem? Nagy szerencsémre, hogy ezzel se legyen gondom, jeles vezetőnk megérezve az általam megfogalmazni szándékozott tömegigényt, megemelte a tevékeny miniszter hölgyek és urak szerény jövedelmét havi 650 ezerrel. Persze csak forintban.
   Rögtön éreztem, hogy ezzel jelentős bérfeszültség és a vele járó irigység, széthúzás, munkahelyi elkedvetlenedés járhat, gyorsan leírtam, kérem, hogy kapjanak az államtitkárok is egy kicsivel több manit. Mert hát ők is alulfizetettek és csudára megérdemlik a nagyobb pénzt. S lám, még kis se folyt a javaslat az ujjaim közül, a derék államtitkárjaink már kaptak is plusz havi 700 ezret a jó magyar forintból.
   Egy kicsit tanácstalanná váltam, nem tudom, hogy merre tovább, mit is kezdeményezzek. Mert ugyebár vannak itt még tenyerüket tartók szép számmal, akiknek ugyancsak kijárhatnék egy kis emelést.
   De belátom, csak a leginkább rászorulók kaphatnak.