Oldalletöltések száma: 10992470
2023. február 2. csütörtök 21:51,
Karolina és Aida napja van.

Jót vagy rosszat

Olykor elrettent, hogy milyen nagy a szórás abban, ki, mennyi időt kapott az élettől (másnak: Istentől), hogy azzal sáfárkodjon, tegyen jót embertársaival, alkosson maradandót, emlékezeteset. Azokat az embereket ezúttal nem említem, akik gonoszok voltak, másoknak bajt, gondot, fájdalmat okoztak, az ő életük nem lesz tisztább attól a szokástól, miszerint halottakról jót vagy semmit. Ez úgy marhaság, ahogy van, a tömeggyilkos diktátorok, sorozatgyilkosok, családirtók, megveszekedett bűnözők és társaik tetteit haláluk sem teszi meg nem történtté, ahogy az sem, ha álszent módon nem beszélünk róluk.
   Ha csak a hazai vesztességeket nézem, akkor is nagyon sok értékes emberrel lettünk kevesebben. Az elhunytak hiányát egy darabig érezzük, de oly gyorssá vált az életünk, a világ történései oly mennyiségben zúdulnak ránk, hogy sokszor már azt sem tudjuk felidézni, és most nem a közvetlen szeretteinkre gondolok, hogy egyik, vagy másik híres ember mikor hagyott itt bennünket. És ami még fájdalmasabb, igen hamar már a hiányuk okozta űrt sem érezzük.
   Talán csak az jár jól, akinek valamelyik közösségi portálon időnként felkapják a sajnálkozó, szörnyülködő kommentelők a halálhírét, miközben azt semmilyen más, hiteles hírforrás sem erősíti meg. Mert mint tudjuk, akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni.
   Legalábbis reménykedhet benne.