Oldalletöltések száma: 10637249
2020. február 25. kedd 21:28,
Géza napja van.

Komplett irodává válhatnak ingyenesen az androidos okostelefonok

office appMind többeknél veszi át a legtöbb területen az okostelefon a laptop, vagy asztali számítógép feladatát, ezekben a szépen sokasodó alkalmazások segítenek. A Microsoft most egy olyan appot kínál, amely igen sok embernek tetszik majd.

   Több hónapnyi tesztelés után a Microsoft kiadta Androidra az új Office alkalmazását, ami egy felületen kínálja a népszerű Excel, PowerPoint és Word irodai programok funkcióit – fedezte fel a 24.hu.

Bővebben ...

Meg lehet akadályozni az operációs rendszer adatgyűjtését

w10Azok közül, akik most e cikket számítógépen, laptopon olvassák, nagy valószínűséggel egy Windows 10-es operációs rendszerrel ellátott gépen teszik mindezt. Ők, ha nem akarják, hogy adataikat gyűjtse a rendszer, tehetnek ellene.

   A Microsoft elismerten adatot gyűjt a Windows 10 operációs rendszer használati módjairól, magyarázatuk szerint azért, hogy tökéletesítsék a felhasználói élményt, segítsék a fejlesztők munkáját. Ha ez zavar valakit, csökkentse minimálisra az adatgyűjtés mértékét – ajánlja a Computerworld, amely egyúttal végig is vezeti az olvasót tennivalókon.

Bővebben ...

Okosodnak már a pelenkák is

pelenka okos the gadgeteer comMár csak ez hiányzott, mondhatja az az ember, akinek kezd elege lenni az okos eszközökből, pedig lehet, hogy ez tényleg hiányzott. Kutatók létrehoztak ugyanis egy olyan pelenkát, amely érzékeli, ha valamiféle baj történik a babával. Na igen, olyan baj.

   Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti – írta a Híradó.hu.

Bővebben ...

Mai óvodások úgy használják az okoseszközöket, mint elődjeik egykor a fakockákat

okostelefon kisgyerek njeshi comAmi a mai nyugdíjas korúaknak esetlen nehezen érthető, vagy megtanulható a digitális, okoskütyüs világból, az a gyerekeknek magától értetődő természetesség. Bár sok szakember állítja, nem lenne szabad túl korán gyerekek kezébe adni okostelefont, tabletet, vagy bármilyen más okoseszközt, a napi gyakorlat mást mutat.

   A három év alatti gyermekek fele, a 4-6 évesek 90 százaléka használ okoseszközöket, főként okostelefont, tabletet és notebookot – derült ki a Huawei Techologies Hungary kutatásából, amely az Y-generációs szülők digitális nevelési szokásait vizsgálta és amelyet a Pénzcentrum.hu ismertetett.

Bővebben ...

Egyelőre cégeket fenyeget a RobinHood, de ki tudja, hol áll meg

robinhood diolinux comRémisztően terjed a koronavírus és szedi szép számmal áldozatait, dagad az influenzajárvány és még nem beszéltünk számtalan más, vírus okozta betegségről, amelytől ugyancsak tartanunk kell. De, hogy ne engedjen a vírusok szorítása rajtunk, most a számítógépeinket is félthetjük egy rohamosan terjedő vírustól.

   Egy új, RobinHood névre keresztelt zsarolóvírus fertőzi a Windows operációs rendszert futtató gépeket. Akkor is hatékonyan terjed, ha a felhasználók minden frissítést telepítettek – olvasható a Napi.hu hírportálon.

Bővebben ...

Megfontoltabban cserélgetjük okostelefonjainkat

okostelefon vasarlas komando comEgyesek szemében az, hogy kinek milyen márkájú és hány éves okostelefon lapul a zsebében, vagy táskájában, egyúttal a társadalomban betöltött pozícióját is meghatározza, ezért amint lehet, új és még újabb készüléket vásárolnak. Mások viszont úgy gondolják, ez egy hasznos eszköz, amely idővel elévül és akkor érdemes újabbra cserélni.

   A korábbi évekhez képest megváltozott a mobiltelefon-használók viselkedése. Már nem váltják le készülékeiket, amint megjelenik egy új modell. Az amerikai Verizon mobiltelefon-társaság tanulmánya szerint nagyjából három évente cserélik a felhasználók telefonjaikat – olvashat a Geeks.hu írásában.

Bővebben ...

Okosotthonhoz okoszárat

okos zar netatmo engadget comGyakran szólunk az otthonaink okosodásáról, arról, hogy mind több okos eszköz vesz körül, szolgál bennünket. És ha van már okos hűtőszekrény, vagy okos porszívórobot, akkor miért ne lehetne a lakásunk bejáratát védő zárunk is okos?

   A Netatmo okos ajtózárral bővítette az intelligens otthoni felszerelés kínálatát. A francia cég új találmánya forradalmasíthatja és kényelmesebbé teheti az otthonok védelmét – írta a The Verge híre alapján a Híradó.hu.

Bővebben ...

Porszívórobot: legyen önálló meg alapos

porszivo robot inverse comHa szavazást tartanánk arról, hogy melyek a leggyűlöltebb házimunkák, bizonyára a mosogatás és porszívózás vetélkednek az első helyért. De már mindkettőre van megoldás. A mosogatást mosogatógép végzi helyettünk, a porszívózásra meg ott vannak a porszívórobotok.

   A robotizált eszközök fokozatosan jelennek meg életünkben, manapság a legjobb példa erre a robotporszívó. Bár az első készülék már 17 évvel ezelőtt megjelent, ezek az eszközök az utóbbi években váltak igazán népszerűvé, ma pedig már széles választékot és rengeteg kedvező ajánlatot is találunk ebben a kategóriában – írta a Geeks.hu.

Bővebben ...

Nem hiba, ha nem kap értesítést a Play Áruháztól

play store frissites tra inNagy valószínűséggel a legtöbben nem tulajdonítanak nagy jelentőséget annak, ha értesítést kapnak okostelefonjukra, hogy frissültek az alkalmazásaik. Másokat viszont zavar a túl sok értesítés, bár ezek ki is kapcsolhatók a készülékekben. Mostantól viszont már nem kell aggódni a jelentésektől, nem jönnek azok. Legalábbis a Play Áruháztól nem.

   A Play Áruház működtetői különösebb beharangozás nélkül megszüntettek egy funkciót, az áruház ugyanis nem küld többé értesítést, ha frissültek az appok – írta az Origo.hu az Androidpolice.com információja nyomán.

Bővebben ...

Megvonták a támogatását, nyugállományba küldték a rendszert

windows7 end of life espi netNagyon sokan használják még ma is és nagyon sokan kedvelik azt a windowsos operációs programot, amelyet alkotója, forgalmazója tegnap végleg nyugdíjba küldött. Ettől persze még lehet használni sok éven át, de sebezhetővé válik és ez a mai hekkerektől hemzsegő világban cseppet sem előnyös.

   Véget ért egy korszak, tegnap hivatalosan is lejárt a Windows 7 támogatása. A 2009-ben megjelent rendszerhez nem érkezik több frissítés és javítás, használata tehát fokozott biztonsági kockázatot jelent majd – írta a Hwsw.hu.

Bővebben ...