Oldalletöltések száma: 10653735
2020. április 5. vasárnap 20:18,
Vince napja van.

Segíthetnek a mobil applikációk a járvány leküzdésében, de sokan féltik a jogaikat

jarvanykoveto app euronews comA koronavírus-járvány időszakában még nagyobb értéke van az informatikának, mint volt eddig. A világháló segítségével rengetegen dolgoznak, tanulnak otthonról, másoknak meg csak ez a felület ad kapcsolattartási lehetőséget. S mint kiderült, a járvány leküzdésében is lehet szerepe az informatikának.

   A koronavírus-járvány egyesek szerint a számítástechnika ősrobbanása. Európa árgus szemekkel figyeli, hogy az ázsiai országok hogyan kezelték a járványt, és a nyomkövető alkalmazások rendkívül hasznosnak tűnnek – olvasható az Euronesw.com híroldalon.

Bővebben ...

Alattomosan költi a pénzünket a konnektorban hagyott töltő

okostelefon tolto konnektorban hu depositphotos comAz okostelefonok nagyon sokat tudnak, lehet velük a telefonálás mellett e-mailezni, interneten szörfözni, videókat nézni, játszani, vagy zenét, rádiót hallgatni. A baj csak az, hogy ezek közül több tevékenység is gyorsan elfogyasztja a készülék akkumulátorának áramát és mi máris tehetjük készülékünket a töltőre.

   S miután naponta fel kell tölteni a telefon akksiját, sokan nem foglalkoznak azzal, hogy a töltőt kihúzzák a fali konnektorból. Mint kiderült, aki így tesz, feleslegesen pazarolja az áramot és ezzel persze a saját pénzét is – írta a Techbook.de cikke alapján a Blikk.hu.

Bővebben ...

Működőképes életmentő lélegeztető gépek alig tizenötezer forintból

lelegeztetogep buvarmaszkbo twitterMindig örömmel adunk hírt a technológia fejlődéséről, hiszen a legtöbb újdonság megkönnyíti az életünket, bár vannak, amelyek éppen bonyolultabbá teszik, de mindenképpen érdemesek arra, hogy megmutassuk, mire képes az emberi elme. A mostani fejlesztéseket a koronavírus-járvány ösztönözte, ugyanis sajnálatosan sokaknak van szükségük lélegeztető gépre.

   Mindössze 40 eurós költséggel elkészíthető az az állítólag működőképes lélegeztetőgép, amelyet a 3D-nyomtatásra specializálódott krakkói Urbicum nevű cég mérnökei fejlesztettek ki – adta hírül a European Scientist című portál. Az hírről a Qubit.hu írt.

Bővebben ...

Ha már úgyis unatkozik, próbálja ki az új Facebook felületet

facebook uj.jpgMost, hogy a maradj otthon életstílusra váltott az ország lakosságának jelentős része, mind többen lépnek naponta többször is a Facebookra, hogy tájékozódjanak a napi eseményekről és megosszák gondolataikat másokkal is.

   A Facebook megkezdte a megújult böngészős felületének általános elérhetővé tételét. A sötét és világos témával is használható kinézetet egyelőre nem aktiválja automatikusan a cég, helyette a jobb felső sarokban lévő menüt kinyitva, ahol a Kijelentkezés gomb is van manuálisan lehet átváltani rá – írta az Origo.hu.

Bővebben ...

Legyünk résen, újra itt a wangiri

telefon nagyito nlc huA járványos időszakban is vannak, akik normál üzemmódban ügyködnek, például a telefonos csalók, akiket úgy tűnik, nem zavar a világméretű baj. Fontos, hogy a bezártságunk okozta beszélgetni vágyásunk közben se hívjuk vissza az ismeretlen külföldi számokat.

   Több olvasó is jelezte a 24.hu hírportálnak, hogy ismeretlen számokról kaptak hívást. Ezúttal a +373-mal kezdődő moldovai számok az eszközeik a csalóknak némi pénzkereséshez. A módszer nem új, tavaly decemberben tunéziai, szeptemberben monacói számokról érkeztek az ismeretlen, úgynevezett wangiri (drága visszahívás) hívások.

Bővebben ...

Már olyan okosak a mosógépek, hogy éppen csak épületet nem tudnak tervezni

mosogep okos which co ukEgyszer minden járvány véget ér és az élet vissza fog térni a rendes medrébe. Akkor pedig az emberek újra elkezdenek majd vásárolni és nem csak napi cikkeket, túlélést segítő élelmiszereket, hanem háztartási gépeket is. A kényszerpihenő arra is jó lehet, hogy aki például mosógépcserét tervez, az most ráérősen kutasson a lehetőségek között.

   Ma már a mosógépek között sem egyszerű választani, mert annyiféle funkcióval rendelkeznek, sőt még okos is van közöttük – írta a Geeks.hu. A portál néhány szempontot is az olvasók figyelmébe ajánl ahhoz, hogy a legmegfelelőbbet sikerüljön kiválasztania a vásárlónak.

Bővebben ...

Távmunka, távoktatás, videokonferenciák miatt lassul az internet

internet lassu subtelforum comKedden reggel már kismértékben tapasztalható volt az internet lassulása, amelyet ezúttal nem a rendszer meghibásodása, vagy egy digitális vírus okozott, hanem közvetve a koronavírus-járvány váltott ki. A járvány miatt ugyanis sokan otthonról dolgoznak, a diákoknak pedig távoktatás folyik, ugyancsak a világhálón.

   Magyarországon is lassulhat az internet a koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) kedden a Facebook-oldalán – írta az Euronews.com.

Bővebben ...

Okos alkalmazások idősebbeknek (is)

zsebnover 1 google playMiután kiderült, hogy a koronavírus-járvány leginkább veszélyeztetettjei a 65 év felettiek, nagyobb figyelem vetül az idősebb emberekre. Ez nagyon helyes, jó lenne, ha nem csak járvány idején lenne így. Az időseket még a mobiltelefonjaik is segíthetik, nem árt felhívni rá a figyelmüket, megtanítanii őket a használatukra.

   Vannak olyan alkalmazások, amelyek komoly segítséget nyújthatnak a beteg, vagy idős embereknek egészségük megőrzésében, életminőségük javításában. Az ilyen applikációk akár még az életet is megóvhatják – írta az Origo.hu.

Bővebben ...

Rejtett programmal a lassuló gép ellen

pc lassul picgifs comAmikor az ember új számítógépet, laptopot vásárol, vagy felújíttatja a már korszerűtlenné vált gépét, a korszerű eszköz villámgyorsan feláll és várja a parancsokat. Aztán eltelik némi idő és a gép elkezd lustulni, lassulni. A legtöbb felhasználó mindezt természetes folyamatnak tekinti, de akár tehet is ellene.

   Bármilyen számítógépet is használjunk, a rendszer egy idő után belassulhat, de azért nem kell pánikba esni, hiszen rengeteg hasznos szoftver létezik, amivel optimalizálhatjuk a PC-nk működését. Még a Windows 10 is rendelkezik ilyesmivel, de elképzelhető, hogy sokan nem is hallottak róla – írta meg a Hvg.hu.

Bővebben ...

Könnyebben tudunk majd beszélgetni a Messengeren

facebookmessengerNagyon sokan használják a Facebook Messenger funkcióját beszélgetésre, üzenetküldésre. A legtöbb felhasználó mindössze egy, vagy két lehetőségét veszi igénybe a szolgáltatásnak, miközben az zavaróan sokra képes. Már nem sokáig.

   Már 2018-ban felmerült a Facebook háza táján, hogy a túlzottan funkciógazdag Messengert vissza kellene fordítani az alapok felé, mert a jelek szerint a felhasználókat nem igazán érdeklik a beépített játékok és a többi extra – írta a Pcworld.hu.

Bővebben ...