Oldalletöltések száma: 10678368
2020. július 14. kedd 19:30,
Örs és Stella napja van.

Alattomosan költi a pénzünket a konnektorban hagyott töltő

okostelefon tolto konnektorban hu depositphotos comAz okostelefonok nagyon sokat tudnak, lehet velük a telefonálás mellett e-mailezni, interneten szörfözni, videókat nézni, játszani, vagy zenét, rádiót hallgatni. A baj csak az, hogy ezek közül több tevékenység is gyorsan elfogyasztja a készülék akkumulátorának áramát és mi máris tehetjük készülékünket a töltőre.

   S miután naponta fel kell tölteni a telefon akksiját, sokan nem foglalkoznak azzal, hogy a töltőt kihúzzák a fali konnektorból. Mint kiderült, aki így tesz, feleslegesen pazarolja az áramot és ezzel persze a saját pénzét is – írta a Techbook.de cikke alapján a Blikk.hu.

   Minden töltő, amit állandóan a konnektorban hagyunk, olyan, mint egy csöpögő vízcsap. Ebben a transzformátor a ludas, mert akkor is áramot fogyaszt, ha nem csatlakoztatunk készüléket, például mobilt hozzá. A trafó alakítja át a feszültséget 230 voltról a szükséges mértékűre.
   Könnyű megállapítani, hogy egy készülék áramot fogyaszt, elég csak megfogni a töltőt ahhoz, hogy kiderítsük, akkor is fogyasztja-e az energiát, ha nincs készülék rácsatlakoztatva. Ha meleg, akkor áram alatt van és ez pénzbe kerül a használójának.
   Ugyanez vonatkozik egyébként az elektromos fogkefe, a borotva, a fényképezőgép vagy a laptop töltőjére is. Bár ezeknek a készülékeknek általában nem magas az áramfelvétele, de miután egy év közel 8800 órából áll, így minden egyes, a konnektorban felejtett töltő esetében akár több kilowattóra feleslegesen elfogyasztott áram is összejöhet. Éppen ezért ajánlatos leválasztanunk a hálózatról a használaton kívüli töltőket, vagyis kihúzni azokat a konnektorból.
   Ha nem akarjuk mindennap ugyanazt a folyamatot végigcsinálni, használhatunk külön kapcsolható elosztót is – ajánlotta aBlikk.hu a Techbook.de oldalra hivatkozva.