Oldalletöltések száma: 10672175
2020. július 6. hétfő 03:17,
Csaba napja van.

Új háziállatot fejlesztenek a kínaiak, tartunk tőle, hogy nem jön be

robotkutya a1 youtube comA kutyatartók bizonyára elképzelhetetlennek tartják, hogy érző, gondolkodó és feltétlen nélkül őket imádó kutyájukat robotebre cseréljék. Pedig a világban többfelé is folyik ilyen irányú kísérlet.

   A kínai Unitree Robotics nevű startup cég azt szeretné, ha az A1 nevű robotkutyájuk lenne az ember új legjobb barátja – figyelt fel az újdonságra a Hvg.hu.

   A mini robot 30 centiméteres szélességével és 60 centiméteres hosszával nem egy robosztus készülék, a súlya is csupán 11,8 kilogramm. Ennek köszönhetően akár 11,8 km/h sebességű haladásra is képes. Az A1 szükség esetén még egy kisebb csomagot is el tudna cipelni, a teherbírása ugyanis 5 kilogramm és a megfelelő szoftverrel simán el lehetne küldeni a boltba, mivel az akkumulátora 2 órán keresztül elegendő áramot tud tárolni.
   Az Unitree dolgozói viszont nem erre tervezték. A fejlesztők szó szerint robotkutyát készítettek, és azt remélik, hogy az A1 lesz a jövő háziállata. Az ember új legjobb barátja, ha így jobban tetszik. A készüléket 10 ezer dollárért, vagyis átszámítva nagyjából 3,2 millió forintért árulják- írta a Hvg.hu.
   Az ember – tervezett – új legjobb barátja tehát nem olcsó mulatság, és ráadásul hol vannak belőle az élettel teli szemek, a gazda kívánságait leső meleg tekintetek? Vélhetően még nagyon sokáig nem lesznek riválisai a robotok a valódi, élő és szerető kutyáknak.