Oldalletöltések száma: 10663629
2020. június 6. szombat 19:29,
Norbert és Cintia napja van.

Gyakori hibát orvosol a frissítés

szoveg hibasA számítástechnikának köszönhetően sok területen kezdünk elkényelmesedni. Míg egykor csak a kézírás létezett és a nyelvtani szabályok illő ismerete, mára a számítógép billentyűzete erősen háttérbe szorította a tollal írást, ahogy a nyelvhelyességben is a gépre, programokra bízzuk magunkat.

   Sokan követik el azt a hibát a szövegük beírásakor, hogy megnövelik a szóközt. Ezen segít a jövőben egy módosítás – írt az újdonságról a Geeks.hu.

   Frissítést kapott a szövegszerkesztő program egészen pontosan nem is maga a Word, hanem a benne lévő nyelvi ellenőrző modul frissült, amelynek legújabb változata már hibának jelzi azt is, ha valaki véletlenül vagy szándékosan dupla szóközt üt.
   Ez egyesek szerint nyilvánvalóan hiba, mások viszont a jobb tagoltság miatt direkt használnak kettős szóközt a mondatok végén. Mindez még az írógépek világából ered, ahol minden betű szélessége azonos volt, ezért a dupla szóköz valóban segített a szövegeket mondatokra tagolni. A Word éppen ezért eddig nem is figyelmeztetett a dologra, a legújabb változat azonban már elütésnek jelzi a szóközhalmozást is.
   Habár a dupla szóköz alkalmazása számítógépen egyértelmű hiba, a Word azt sem fogja az őrületbe kergetni, aki szeretné ezt a praktikát továbbra is alkalmazni: amikor a program jelzi az elütést, akkor az automatikus javítás mellett lehet kérni a hiba későbbiekben történő figyelmen kívül hagyását is – olvasható a Geeks.hu írásában