Oldalletöltések száma: 10663578
2020. június 6. szombat 17:59,
Norbert és Cintia napja van.

A természet, ahogy sohasem látjuk

kisfilm részlet youtubeLáttunk már ilyent, nem új a műfaj sem, mégis lenyűgöző, ha az ember pár percben figyelheti meg azt, ami a természetben három év alatt történik. Egy fiatal fotós mindenkit elvarázsol alkotásával, aki rászánja a három és fél percet annak megtekintésére.

   Egy dán fotós 36 hónapon keresztül örökítette meg ugyanazokat a helyszíneket, hogy Jutland II című kisfilmjében gyönyörű felvételeken keresztül mutathassa meg az évszakok váltakozását – hívta fel a figyelmet a különleges alkotásra a Pcworld.hu.

   A timelapse (egy olyan fotózási technika, amikor a hosszú idő alatt felvett képeket rövid idő belül lejátsszák) műfaja egy ideje már divatban van és nagyszerűségét mutatja a Jutland II - Breath of the Seasons című kisfilm is, amelyben lenyűgöző képsorokon keresztül csodálhatjuk meg azt, hogyan ölt hónapról hónapra új ruhát a természet.
   Művén három éven keresztül dolgozott a dán fotós, Jonas Høholt, hogy aki egy kis videóban mesélt arról, hogy milyen komoly munkával sikerült a Jütland-félsziget természeti képeit ilyen módon megörökíteni. Elmondása szerint az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy minden hónapban, minden felvétel elkészítésekor sikerüljön megtalálni ugyanazt a kameraszöget, amit az előző alkalmakkor. Az időjárás sem segített neki sokat, mivel sokszor órákat kellett arra várnia, hogy a megfelelő fényviszonyok között filmezhessen. Végül sok helyen ki kellett maszkolnia (maszkolás /masking/ egy képszerkesztési technika) az eget, hogy egy egységes hátteret kaphassanak a természeti képek.
   Mivel minden egyes alkalommal teljes felszereléssel indult elkészíteni a felvételeket, így a mindössze három perces Jutland II - Breath of the Seasons képsorait 4K felbontásban is megcsodálható, sőt akinek van erre alkalmas eszköze, annak kifejezetten ajánlott a legjobb minőség – írta a Pcworld.hu.