Oldalletöltések száma: 10672214
2020. július 6. hétfő 04:49,
Csaba napja van.

Búcsút inthetünk egy programnak

adobe flash player flashgamecodes comA legtöbb számítógép- és internethasználónak fogalma sincs arról, hogy mit csinál, hogyan működik egyik-másik programja, de ez nem is baj. Az autóvezetéshez sem kell pontosan átlátni, hogy milyen folyamatok játszódnak le a motorban. A számítástechnikában egyik ilyen rendszeresen használt program az Adobe Flash Player.

   Ez egy olyan professzionális multimédiafejlesztő-alkalmazás, amelynek segítségével könnyedén fejleszthetünk webes alkalmazásokat, játékokat, mozikat, vagy akár mobil tartalmakat. Most viszont közeleg az Adobe Flash Player végső búcsúja, bár a program „halála” után (is) számos kellemetlenséget okozhat a gondatlan felhasználóknak – olvasható az Infostart.hu hírportálon.

   Az egykor oly népszerű szoftver kivezetését az Adobe már 2017-ben bejelentette, ismert volt a 2020 év végi dátum is. A böngészőgyártók is eltüntetik a kódjait a programjaikból, sőt a Safari már a Google keresési eredményeiből is eltávolítja a Flash tartalmakat. (Máig vannak flash-animációk és flash-játékok a neten.)
   Az Adobe programja évek óta olyan sok biztonsági sebből vérzett, olyannyira, hogy a cég gyakorlatilag nem győzte kiadni a frissítéseket, míg bekövetkezett az elkerülhetetlen búcsú. Jövőre már nemcsak, hogy biztonsági támogatást nem kap, hanem a telepített verziói sem lesznek használhatók.
   A Hwsw.hu emlékeztet: az Adobe igyekszik elérni, hogy a lehető legtöbben töröljék a szoftvert számítógépükről. Erre a cég felugró üzenetben kéri majd a megmaradt felhasználóit. A fenti dátumot követően a cég weboldaláról is minden, a Flash Playerre mutató letöltési linket eltávolít majd, meggátolva ezzel a támogatását vesztett eszköz telepítését. A lejátszó eltávolítása azért fontos, mert frissítések híján az abban felfedezett sérülékenységek sem lesznek orvosolhatók, a szoftver használata így komoly biztonsági kockázatot jelent majd – írta az Infostart.hu..