Oldalletöltések száma: 10672196
2020. július 6. hétfő 04:05,
Csaba napja van.

Jobb lesz a mobiltelefon és internetszolgáltatás a nagy tavaknál, ígéri a szolgáltató

mobilnet com washington eduA Velencei-tónál lévő üdülők tulajdonosai, ahogy a tónál nyaralók közül is nagyon sokan panaszkodnak, hogy lakásukban, nyaralójukban nincs megfelelő térerő, a mobilinternet legfeljebb a kert végében, vagy valamelyik szoba sarkában érhető el. Lehet, hogy idén változik a helyzet.

   Az éppen csak lecsengő járványhelyzet miatt feltehetően idén a szokásosnál is többen nyaralnak majd belföldön. A Telekom kapacitásbővítéssel készül a hazai nagy tavak környékén a nyári csúcsszezonban várhatóan megnövekvő mobilforgalomra – tudta meg a Prim.hu.

   A fejlesztések célja, hogy az egyidejű nagy terhelés ellenére se tapasztaljanak az ügyfelek lassulást, akadozást telefonálás, netezés vagy a különböző mobilalkalmazások használata közben.
   A szolgáltató hozzávetőleg 150 bázisállomással szolgálja ki az ügyfeleit a Balaton térségében, ezekből 40 bázisállomást már kibővített, ami így jelentősen növeli az állomások körzetében elérhető kapacitást. További 30 állomást az elkövetkező hetekben, tehát még az idei szezonban fejlesztenek. A munka azonban a nyár végével sem áll meg, a Balaton környékén az összes állomás kibővítésre kerül annak érdekében, hogy az ügyfelek mindenhol élvezhessék a kiváló szolgáltatásminőséget.
   A Velencei-tó térségében 16 bázisállomás biztosítja a szolgáltatást, ezek közül minden második torony bővítésére sor kerül a nyár folyamán. A Tisza-tó térségét kiszolgáló tornyok közül is fejleszti egyik mobilállomását a Telekom a nagyobb kapacitás biztosítása érdekében – olvasható a Prim.hu hírében