Oldalletöltések száma: 10653778
2020. április 5. vasárnap 22:53,
Vince napja van.

Halott ember kezének érintése, ráolvasás, pióca

gyogyitas kozepkorban folger eduNapjainkban a koronavírus-járvány okán szinte minden a gyógyításról, az egészségük védelméről szól és az egész világ azt lesi, hogy mikor találják meg a kutatók, orvosok a megoldást a világméretű bajra. Régen is voltak betegségek, de a gyógykezelések bizony nagyon mások voltak, mint a maiak

   Négyszáz évvel ezelőtt is bizonyosan fájt a szív, volt depresszió, sőt magas vérnyomás, csak máshogy hívták és másképp kezelték ezeket. Anatómiai ismeretek hiányában az orvostudomány még nem állt azon a szinten, hogy igazi ellenfele legyen a kuruzslásnak, a varázserővel bíró asztrológiának – írta a National Geographic.

Bővebben ...

Közel kétmillió embernek kell(ene) hetekig otthon maradnia

karantenban idosek vectorstock comA koronavírus-fertőzés az esetek 80 százalékában legfeljebb szokásos megfázásnak, náthának tűnik, köhögéssel, orrfolyással, esetleg lázzal jár, ha egyáltalán okoz bármiféle észrevehető tünetet. A fertőzöttek 20 százalékánál alakulnak ki súlyos tünetek, tipikusan tüdőgyulladás.

   Mai ismereteink alapján a koronavírus-járvány legfőbb veszélyeztetettjei a krónikus betegségben szenvedő időskorúak. Az időskort a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet 65 életévtől határozta meg..

Bővebben ...

Veszélyes lehet túlfűteni az autó utasterét

autofutes bodyteq co ukA mai modern autók egyaránt képesek fűteni és hűteni is és ezt a lehetőséget sokan rosszul értelmezik. Vannak, akik akkor is keményen fűtenek, amikor odakint legalább húsz fok van, vagyis túlfűtik a jármű utasterét.

   A madridi ABC napilap autós rovatának internetes kiadása pontokba szedte, miért nem ajánlatos túlfűtött autóval közlekedni. Minderről az Autószektor.hu írt.

Bővebben ...

A telefonos csalók újabban kórházi dolgozónak adják ki magukat

kiberbunozes fbi comAmikor olyan vészhelyzet van, amelyet a modern világ népessége még sohasem élt meg, akkor joggal számíthatnánk arra, hogy még a bűnözők is visszafogják áldásosnak aligha nevezhető tevékenységüket. Hiú remény mindez, sőt, a csaló kisiparosok és nagyvállalkozók éppen hogy lendületet kaptak.

   A nemzetközi koronavírus-válság sajátos bűnözési formákat hívott életre vagy erősített föl világszerte az utóbbi időszakban. Ezekre figyelmeztet az Interpol. Az egyik ilyen tipikus eset a már régebbről is ismert telefonos csalás –figyelmeztetett az újabb veszélyre az Euronews.com.

Bővebben ...

Kutyasétáltatás igen, kutyasimogatás nem

kutyasetaltatas happypawsandtails co ukA kutyák nemigen törődnek a koronavírus-járvánnyal, de még csak a kijárási korlátozással sem, amikor eljön a sétáltatásuk megszokott ideje, vérmérsékletüktől, szokásaiktól függően, de mindenképpen jelzik, hogy ideje az utcára, parkba indulni. De vajon megtehetik-e ezt a gazdák?

   Elég csak beleolvasni a közösségi portálok kommentjeibe, hogy rájöjjünk, bár nagy általánosságban tisztában vannak az emberek a kijárási korlátozás lényegével, mindig akadnak újabb kérdések, amelyekre választ keresnek. Az egyik ilyen a kutyasétáltatás lehetősége.

Bővebben ...

Lehet, hogy végleg odavan a kézfogás, meg a puszi

kezfogas bizjournals comA világjárvány miatt sok évszázados szokásainkon kellett egyik napról a másikra változtatnunk. Például a nők egymás puszival üdvözlésén, a férfiak kézfogásán. Ezektől egy időre vagy – ha a vírus sokáig velünk marad – akár örökre el kell búcsúznunk.

   A kézfogás, az ölelés a történelem során a barátság kifejezése volt, üzleti szerződéseket érvényesítettek így, vagy éppen vallási elkötelezettséget mutattak ki e módon. Az érintkezésnek ezzel a formájával azonban nemcsak pozitív érzéseinket fejezhetjük ki, hanem fertőző betegségeket is átadhatunk egymásnak – írta a Nationalgeographic.com.

Bővebben ...

Sokoldalú textília, csak sajnos gyorsan koszolódik

konyharuhak williams sonoma comMég a legtisztább konyában is akadna szürke, vagy fekete zónák. Ilyen lehet a sütő, vagy a szemetes körüli hely, de az állandó használatban lévő konyharuha is hamar képes elkoszolódni.

   Ahogy a Sóbors,hu írta, a konyhai alapfelszereléseink közül nem hiányozhat a konyharuha, amelyet számtalan feladat során használunk. Például, ha kiöntünk valamit, akkor azt, sokszor a konyharuhával takarítjuk fel, a mosogatás után a tiszta edényeket, tányérokat és evőeszközöket is ezzel töröljük szárazra.

Bővebben ...

Álhírek ellen valós hírekkel küzd a Facebook

fakenews otborond comAz álhírgyártó kisiparosok mostanában igen sokat dolgoznak. Eljött az ő idejük, az emberek, bezárva otthonukba, még inkább fogékonyak a hírekre, és főleg a rosszakra, mint máskor. Az álhírek legfontosabb terjesztési felülete a Facebook, amely most mindezt megelégelte.

   A legnagyobb közösségi oldal folytatja küzdelmét a koronavírusról terjedő álhírek és félinformációk ellen. A Facebook kitalálója, tulajdonosa, Mark Zuckerberg most újabb lépésekről tájékoztatott – írta a Hvg.hu.

Bővebben ...

Nagyjából egy hónapot bír ki így a gazdaság

recesszio theaustralian com auAmikor helyzet van, sokan fogalmazzák meg félelmeiket, és ez a mai internetes világban akár tíz, vagy százezrekhez is eljuthat. Ilyenkor a fake news, vagyis a hamis hírek elszánt gyártói, vagy az észosztók könnyen befolyásolhatnak másokat. A legnagyobb közösségi portálon például egyre többen követelik a teljes leállást, azonnali kijárási tilalommal.

   Nyilvánvalóan a járványtól való félelem sok ötletet szül, de egyetlen ország sem bírja ki gazdasága leállását hosszú ideig, különösen nem olyan nyitott gazdaságú, mint Magyarország. A kapitalizmus 30 nap leállást kibír, fél évet nem, mondta Bill Ackman nagybefektető az amerikai elnöknek. A gazdasági folyamatokról a Növekedés.hu írt, ebből idézünk egy részletet.

Bővebben ...

Formálódik a május 1-jei világméretű játéknap

nagy jateknap miazablogger huA mai, koronavírus-járványtól sújtott, elbizonytalanodott világban nehéz jó híreket találni. Szerencsére mindig akadnak bizakodó és tettre kész emberek, akiknek jó ötleteik vannak. Egy ilyen a globálisra tervezett játéknap.

   Világméretű kezdeményezés indult útjára Zuglóból. A szervezők szándéka szerint május 1-jén a Nagy Játéknap otthona lesz a Föld. Az előkészítés érintkezésmentes kapcsolatokon keresztül történik, az egészség és a biztonság jegyében – olvasható az Mmonline.hu portálon.

Bővebben ...

Kár a tészta (összes) főzővizét a lefolyóba önteni

tészat fozoviz 1027kord comA kényszerű bezártság alatt sok mindent ki lehet próbálni, vagy be lehet pótolni a régóta halogatott tennivalók közül. Ezek is múlathatják az időt, ugyanakkor például a főzés nem csak hasznos, hanem szórakoztató időtöltés is. Mégis úgy gondoljuk, hogy a bezártságot mind nehezebben tűrők egyszerűen csak összedobnak egy tésztás ételt ebédre, hogy azzal le legyen tudva a gond.

   Ha már tészta, akkor érdemes meggondolni, hogy mi legyen a főzővizével. A legtöbben határozott mozdulattal szabadulnak meg a forró víztől, kiöntik a mosogató lefolyójába, ha már nincs rá szükségük. A Sóbors.hu összeállításából kiderül, hogy ezt rosszul teszik.

Bővebben ...

Sok fecskefészekre vár kalapács

fecskefeszek levert mme huMinden egyes fecske, amíg Magyarországon van, minimum egy kilogramm rovart eszik meg – írtuk tavaly annak nyomán, hogy a korábban nagy becsben tartott fecskék fészkeit mind többen verik le házuk faláról, ereszeik alól. Egymillió fecskével kevesebb, ezer tonnával több rovart jelen, amelyet el kell viselnünk.

   A Velencei-tónál álló egyik szálloda felújítási munkálatainak során járókelők vették észre, hogy több fecskefészket is levertek a kivitelezők, erről a Facebook egyik csoportjában posztoltak is – írta a 24.hu.

Bővebben ...