Bond egyáltalán nem törődik a nemi betegségekkel, de nem ajánlatos utánozni

bond hollywood comAz egyik legközismertebb mesehőst, James Bondot, aki rendre egymaga veszi fel a harcot a gonosz, világuralomra törő nagyhatalmakkal, dúsgazdag őrült zsenikkel és társaikkal, jószerével mindenki ismeri. A nézők többsége egyetértően, vagy éppen csodálattal vegyes irigységgel figyeli Bond filmbeli egyéjszakás kalandjait is.

   A James Bond filmek főhősével, azaz a 007-es ügynökkel nagyon sok nő bonyolódik szexuális viszonyba. Egy vizsgálat célja a James Bond filmekben látható kockázatos szexjelenetek számszerűsítése volt – írta az NCBI oldalon közölt tanulmányra hivatkozva a DrPortal.hu.

   A tanulmány szerzői mind a 24 James Bond film közös megtekintése után arra keresték a választ, hogy James Bond partnerei fogyasztottak-e alkoholt a szexuális együttlét előtt, a 007-es ügynök vagy a hölgyek javasoltak-e vagy használtak-e fogamzásgátlókat, és a nők meghaltak-e a filmben. James Bond összesen 58 nővel létesített szexuális kapcsolatot. A nők 22%-a fogyasztott alkoholt az együttlét előtt. A fogamzásgátlást egyetlen filmben sem említették és nem is alkalmaztak ilyen módszereket. A nők 28%-a meghalt a filmekben.
   Ha a filmek igazak lennének, akkor a 007-es ügynök a szexuális partnerek számát illetően legalább ötszörösen felülmúlná a brit férfiakat. Az is igaz ugyanakkor, hogy a filmekben az ügynök szexuális kapcsolatai idővel megritkulnak. A filmekben szemmel láthatóan nem számolnak a szexuális úton terjedő betegségek, a biztonságos szex és a nem kívánt terhesség problémájával.
   Mivel a filmek fontos szerepet játszhatnak a szexuális felvilágosításban, a kutatók a biztonságos szexet támogató javaslatokat tettek a filmek készítőinek – olvasható az NCBI portálon közölt tanulmány eredménye Drportal.hu oldalon.