Pezsgőfutás Agárdon immár 35. alkalommal

pezsgofutas ironteam huA hagyományoknak életünk számtalan területén is nagyon fontos feladatuk van, hiszen jelent rendre csak a megőrzött múltból lehet építeni. Nincs ez másként a sportban sem, ahol a mindenkori csúcsokat, kiemelkedő sikereket, koruk kiváló sportembereit megőrizzük emlékezetünkben, hogy példát, erőt adjanak nekünk.

   A hagyományok a sportrendezvények életében is fontosak. Egy ilyen, nagyon is komoly és hosszú múltra visszatekintő sportesemény a Szilveszteri Pezsgőfutás is, amelyet idén is december 31-én rendeznek meg a hagyományos helyszínről indulva, az agárdi Velencei-tavi Vízi Sportiskola elől.

 A verseny, amely sokkal inkább egy vidám évbúcsúztató, mint fogcsikorgató küzdelem, 31-én, kedd reggel 9 órakor kezdődik. Már több mint kétszázan regisztráltak előre, de biztos, hogy a helyszíni nevezésnek köszönhetően ennél jóval többen vágnak a különböző távoknak.
   A helyezettek pezsgőt is kapnak a célban, és sok más ajándék is várja a futókat. A VVSI rajtolók választhatnak tudásuknak, felkészültségüknek, kedvüknek való távot, futhatnak 4,5, 12, és 30 kilométeren, ez utóbbi egy teljes Velencei-tó kört jelent. Ez utóbbit váltóban is lehet teljesíteni.
   További információkat lehet találni itt is, vagyis már csak elhatározás kell a szilveszteri futáshoz.