Oldalletöltések száma: 10678356
2020. július 14. kedd 19:11,
Örs és Stella napja van.

Ciara és társai, pusztítanak, amit csak bírnak

szelvihar borsod24 comEgy héttel ezelőtt megdőlt az adott napon valaha mért legerősebb széllökés sebességének rekordja, és alig végeztek a szakemberek a károk elhárításával, máris arra figyelmeztetett bennünket a meteorológia, hogy a Ciara elnevezésű, rendkívüli állapotokat előidéző viharciklon tarolja le fél Európát. Ez volt tegnap és lesz ma, majd a hét második felében máris jön a következő.

   Alkalmazkodnunk kell az új időjáráshoz. A kérdés csak az, hogy mit tehetünk ellene, hogyan védjük magunkat, vagyonunkat? Az Aegon Biztosító adott néhány tippet ahhoz, hogy az új és újabb szélviharokat is nagyobb károk nélkül ússzuk meg.

   A vihar fákat csavarhat ki a földből, vezetékeket szakíthat le, és megrongálhatja a házak tetőszerkezetét. Ezért nagyon fontos, hogy aki teheti, készüljön fel rá, védje otthonát és értékeit. Ennek sikere érdekébe, ha közeledik a vihar, be kell zárni a nyílászárókat, ezzel ugyanis elkerülhető a beázás. Aki kertes házban lakik, vigyen be a házba minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat. Ajánlatos áramtalanítani az elektromos berendezéseket és aki teheti, ne menjen ki a szabadba.
   A biztosító azt ajánlja – és ez nyilván nem csak az Aegonnál biztosítottak esetében helyes eljárás –, hogy a kár helyreállításának megkezdése előtt készítsen fotókat, és őrizze meg a sérült elemeket szakértőnk jelentkezéséig.