Oldalletöltések száma: 10678348
2020. július 14. kedd 18:47,
Örs és Stella napja van.

Ínyenceknek tevetejcsoki

tevetej newzpole comGombóc Artúrtól, a Pom Pom meséi rajzfimsorozat közkedvelt dundi madarától tudjuk, hogy legyen bármilyen is a csokoládé, az csak finom lehet. Így hát nem lehet kétségünk abban sem, hogy a tevetejjel készült csemege is elnyeri majd a csokoládészeretők dicséretet.

   A tevetejnek alacsony a zsírtartalma, több benne a vitamin, és könnyebb megemészteni, mint a tehéntejet, ráadásul fenntartható alternatívája a tehéntejnek. A tevetejet évezredek óta fogyasztják a sivatagban élők, ma pedig édességet készítenek belőle – írta az Euronews.com.

   Néhány tanulmány szerint a tevetej csökkenti a vércukorszintet is, mert tudósok szerint ennek az összetétele áll legközelebb az emberi anyatejhez. Dubajban van a világ első tevetej-csokoládé üzeme, valószínűleg az ínyencek hamarosan mifelénk is találkozhatnak majd az ott készült csemegével.
   Martin van Almsick, az al-Nassma cég vezetője az Euronews-nak elmondta, hogy minden a kakaóval kezdődik, ez a csokoládé alapja. A kakaóbab külsejét nem lehet használni, de belül nagyon jó az illata. Az íze nem olyan, mint a csokoládénak, még sok munka van vele. A pörkölés után a kakaót egy keverőgépbe teszik, ahol a súrlódás révén melegszik, és ez hozza ki az ízét.
   A tevetejcsokinak a tevetejpor a fő alapanyaga. A csokikészítéshez mindig tejport használnak, mert a tej 90 százaléka víz, és a víz nem dolgozható jól össze a kakaóvajjal és a kakaóbabbal. A tevetejnek alacsony a zsírtartalma, nem zsíros, enyhén sós ízű. kerül még bele akácméz, cukor, bourbon vanília, kakaóvaj. Az igazgató elmondása szerint minden 12 órában 300 kilónyi csoki készül a dubaji csokoládéüzemben – olvasható az Euronews.com hírportálon.