Oldalletöltések száma: 10672178
2020. július 6. hétfő 03:25,
Csaba napja van.

Álhírek ellen valós hírekkel küzd a Facebook

fakenews otborond comAz álhírgyártó kisiparosok mostanában igen sokat dolgoznak. Eljött az ő idejük, az emberek, bezárva otthonukba, még inkább fogékonyak a hírekre, és főleg a rosszakra, mint máskor. Az álhírek legfontosabb terjesztési felülete a Facebook, amely most mindezt megelégelte.

   A legnagyobb közösségi oldal folytatja küzdelmét a koronavírusról terjedő álhírek és félinformációk ellen. A Facebook kitalálója, tulajdonosa, Mark Zuckerberg most újabb lépésekről tájékoztatott – írta a Hvg.hu.

   A koronavírus miatt kialakult helyzetben járványügyi tájékoztatókat helyez el a Facebook a hírfolyam legtetején. A változás eredményeként a felhasználók a szolgáltatást megnyitva azonnal tájékozódni tudnak a járvánnyal kapcsolatos hírekről. A módosítás elsősorban mobilon lesz érzékelhető.
   Mark Zuckerberg szerint krízis esetén nagy szükség van egy információs panelre, ahol a helyzettel kapcsolatos összes történés követhető. Ezt szolgálja majd a hírfolyam tetején megjelenő új felület is. Az újdonság első körben a járvány által leginkább sújtott területeken fog megjelenni, például az Egyesült Államokban, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban, de később máshol is aktiválják, valószínűleg nálunk is.
   Az információs panel egyrészt jelezni fogja, hány megbetegedés történt eddig a világon, hányan hunytak el a kór következtében, és azt is, hány gyógyultról tudni. A felületen egy térkép is mutatja majd a vírus terjedését, illetve azt, mely országokban a legsúlyosabb a helyzet – derül ki a Hvg.hu információjából.