Oldalletöltések száma: 10672215
2020. július 6. hétfő 05:00,
Csaba napja van.

Sokoldalú textília, csak sajnos gyorsan koszolódik

konyharuhak williams sonoma comMég a legtisztább konyában is akadna szürke, vagy fekete zónák. Ilyen lehet a sütő, vagy a szemetes körüli hely, de az állandó használatban lévő konyharuha is hamar képes elkoszolódni.

   Ahogy a Sóbors,hu írta, a konyhai alapfelszereléseink közül nem hiányozhat a konyharuha, amelyet számtalan feladat során használunk. Például, ha kiöntünk valamit, akkor azt, sokszor a konyharuhával takarítjuk fel, a mosogatás után a tiszta edényeket, tányérokat és evőeszközöket is ezzel töröljük szárazra.

   Kelt tészták készítésénél, pihentetésénél is jól jön a konyharuha, amikor letakarjuk vele. Ha épp süteményt sütünk vagy tepsiben készült fogással készítünk, a konyharuhával ragadjuk meg a forró tepsit.
   Léteznek olyan kényelmes háztartások, amelyekben a sokat megélt konyharuha hamar a kukában végzi, sokan nem akarnak azzal bajlódni, hogy a makacs foltokat eltüntessék. Mások viszont ragaszkodnak megszokott, ám rengeteget használt konyhai textíliáikhoz. Nekik ajánl a portál régi, jól bevált tisztántartási módszereket.
   A trisó remek zsíroldó hatással bír. Akár bele is áztathatjuk a zsíros konyhai textilünket, de a mosáshoz is hozzáadhatjuk. Makacs foltoknál érdemes a mosás előtt forró vízbe áztatni a konyharuhát, majd lefuttatni egy 90 fokos mosást. Ez a fehér színű, kristályos szerkezetű por könnyedén elbánik a ragaszkodó foltokkal.
   A trisót mosogatógép és mosógép tisztán tartásához is használhatjuk, de a lefolyók karbantartásához is segítségül hívhatjuk.
Régen a háziasszonyok gyakran ecetes vízben főzték ki a konyharuhákat, így tartották őket tisztán. Az ecet egyik ereje a szagtalanító hatása, ami kifejezetten jól jön a sokat megélt konyhai eszközöknél. Mosás előtt forró, ecetes vizes áztatás javasolt egy kis szódabikarbónával együtt, ami hozzájárul a tökéletes fehér szín megtartásához, majd jöhet a 90 fokos mosás. A konyharuhákat mindig külön ajánlatos mosni.
   A cikk szerzője javasolja, hogy mindig tartsunk a konyhaszekrényünkben több konyharuhát és a legjobb, ha mindegyiket másra használjuk. Legyen olyan, amelyiket csak főzésnél veszünk elő, legyen, amibe kezet törlünk, olyanok, amelyeket sütésnél használunk és nyugodtan tartsunk olyat is, amibe nem gond, ha erősebb foltok kerülnek. Ezek a konyhai textilek hasznosak, de rengeteg baktérium képes rajtuk tanyát verni, ezért fontos, hogy gyakran mossuk őket, ügyeljünk a tisztaságukra – hívta fel rá a figyelmet a Sóbors.hu.