Oldalletöltések száma: 10678362
2020. július 14. kedd 19:16,
Örs és Stella napja van.

Kutyasétáltatás igen, kutyasimogatás nem

kutyasetaltatas happypawsandtails co ukA kutyák nemigen törődnek a koronavírus-járvánnyal, de még csak a kijárási korlátozással sem, amikor eljön a sétáltatásuk megszokott ideje, vérmérsékletüktől, szokásaiktól függően, de mindenképpen jelzik, hogy ideje az utcára, parkba indulni. De vajon megtehetik-e ezt a gazdák?

   Elég csak beleolvasni a közösségi portálok kommentjeibe, hogy rájöjjünk, bár nagy általánosságban tisztában vannak az emberek a kijárási korlátozás lényegével, mindig akadnak újabb kérdések, amelyekre választ keresnek. Az egyik ilyen a kutyasétáltatás lehetősége.

   Az április 11-ig hatályos kijárási korlátozás idején egészségügyi sétára éppúgy szabad kimenni az utcára, közeli parkba, ahogy élelemért, gyógyszerért a boltba. Ugyancsak elvihetjük háziállatainkat betegség esetén állatorvoshoz és igen, napi rendszerességgel sétáltathatjuk is a kutyánkat.
   Mindezt úgy, hogy a kutyafuttatóban, vagy az utcán nem állhatunk le kutyás ismerőseinkkel trécselni, vagyis nem csoportosulhatunk. Mindez nem vonatkozik a kutyákra, ők bátran játszhatnak egymással, de a gazdáknak az előírt távolságot meg kell tartaniuk egymástól.    Ugyancsak erősen javasolt, hogy ne simogassuk mások kutyáit, mert a kutyaszőrre került vírus – amely az állatra nem veszélyes – megfertőzhet bennünket.