Oldalletöltések száma: 10672179
2020. július 6. hétfő 03:28,
Csaba napja van.

Csak elméletben lehetséges az egész emberiséget beoltani, de nincs is szükség rá

oltas kisbabanaplo comMég igazából csak reménykedik a világ abban, hogy a tudósok, kutatók nagyon gyorsan megtalálják a koronavírus-fertőzés ellen védő oltást, de máris bősz szóbeli csatákat vívnak az oltást nagyon várók és a mind erőteljesebb oltásellenesek.

   A koronavírus-vakcina még kísérleti fázisban van, de nincs kizárva, hogy télen vagy kora tavasszal már több tízezres nagyságrendben tudják oltani az embereket itthon – idézte dr. Szlávik János infektológus főorvosnak a Magyar Nemzetnek mondott véleményét a Napi.hu.

   Akkor lehet tömeggyártásba kezdeni, ha az úgynevezett fázis III-vizsgálatok lezárulnak. Ez azt jelenti, hogy járványos területen próbálják ki a vakcinát, tehát jelenleg például az USA-ban, Brazíliában, Dél-Amerikában vagy Indiában, megnézik, hogy ha több tízezer embert beoltanak, közülük mennyien fertőződnek meg és milyen súlyosan. Ezzel lehet lemérni az oltóanyag hatékonyságát – mondta a szakember.
   Fontos, hogy az oltás nemcsak arra szolgálhat, hogy ne kapjuk el a koronavírust, hanem arra is, hogy ne legyenek súlyos szövődmények, illetve ne okozzon halált. Így van ez az influenzaoltással is.
   A főorvos szerint nem fogják kötelezővé tenni a koronavírus elleni oltást, erre nem is lenne szükség, hiszen ha sikerülne beoltani az összes idős, krónikus beteget, az immunhiányos embereket, az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat, akkor már nem alakulhatna ki súlyos járvány. Elméletben megtehetnék, hogy az egész emberiséget beoltják, ám ez sem zárja ki, hogy a koronavírus velünk marad, ahogy mutálódik, átalakul, vagyis teljesen eltüntetni nagyon nehéz – olvasható a Magyar Nemzetet időző Napi.hu írásban.