Oldalletöltések száma: 10685768
2020. augusztus 14. péntek 10:59,
Marcell napja van.

Különélő testvérek táborozhatnak együtt Agárdon

vigyazo kez alapitvany tabora facebookIgen szomorú az az élethelyzet, amikor testvéreknek családi, vagy más ok miatt külön kell költözniük, más-más ember keze alatt kell nevelkedniük. A testvér időszakos elvesztése is nehezen elviselhető egy gyereknek, hát még ha ez állandósult állapottá válik. Ezért is nagyszerű, hogy egy alapítvány jóvoltából együtt nyaralhatnak az egymástól távol élő testvérek.

   A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület immár XXII. alkalommal szervezte meg a más-más ellátási helyen nevelkedő, vér szerinti testvérek egyhetes táborát. Az agárdi Pákász-tanya tökéletes helyszínnek bizonyult, mind a tó közelsége, a szobák száma, az étkezés és a biztonságos udvar, az abban kialakított focipálya, homokozó, hinták felszereltsége alapján – olvasható az alapítvány Facebook oldalán.

   A 4-16 év közötti állami gondoskodásban nevelkedő testvérek gyermekotthonokból, nevelőszülőktől érkeztek a táborba Budapestről, Isztimérről, Perkátáról, Pátyról, Polgárdiból, Ősiből, Velencéről, Zichyújfaluból és Székesfehérvárról. 
   A programok között fürdés, kutyasétáltatás, interaktív foglalkozás, rendőrségi tájékoztató, akvarellfestés, továbbá az egészségkultúrát fejlesztő játék is szerepel.