Oldalletöltések száma: 10685745
2020. augusztus 14. péntek 10:04,
Marcell napja van.

Nem árt bizalmatlannak lenni a túlzottan segítőkész idegenekkel szemben

strandlopas sonline huFiatalok segítenek abban, hogy a nyaralók ne váljanak áldozattá, írtuk pár héttel ezelőtt annak a hírnek nyomán, hogy a turisztikai szezonban a rendőri pálya iránt érdeklődő pályaorientációs középiskolás diákok működnek közre a bűnmegelőzési felvilágosító munkában a velencei-tavi fürdőhelyeken.

   A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a pályaorientációs diákok nyári gyakorlatával összhangban a turisztikai idény alatt prevenciós jelleggel, napi rendszerességgel jelennek meg a Velencei-tó partjának forgalmasabb helyszínein, strandjain, elősegítve a lakosság és a turisták szubjektív biztonságérzetét – írta a Police.hu.

   A diákok hivatásos rendőr kollégáikkal vagyonvédelmi kiadványokkal és szóbeli tanácsokkal tájékoztatják az utazókat, pihenni vágyókat a lopások, zsebtolvajlások megelőzési lehetőségeire. Felhívják továbbá az autósok figyelmét is arra, milyen módon óvhatják meg járműveiket.
   A bűnmegelőzési szakemberek és a munkájukat segítő tanulók által kiosztott szórólapokon többek között azt tanácsolják az embereknek, hogy a gépjárműveket forgalmas, vagy parkolásra kijelölt helyen állítsák le, zárják le az autót, ne hagyjanak értéket sem az utastérben, sem a csomagtartóban és mielőtt a járművet otthagyják, győződjenek meg arról, hogy a gépkocsit valóban lezárták-e.
   A szakemberek és segítőik arra is figyelmeztetik a nyaralókat, hogy soha ne hagyják őrizetlenül értékeiket, a pénzt és az okmányokat mindig tartsák maguknál. Strandra csak a legszükségesebb tárgyakat vigyék, és lehetőség szerint vegyék igénybe az értékmegőrzőt. Ha tömegközlekedési eszközön utaznak, még rövid időre se hagyják csomagjaikat őrizetlenül, azokat mindig tartsák testközelben és a túl segítőkész idegenekkel szemben mindig legyenek bizalmatlanok.
   A rendőrök azt kérik, hogy amennyiben valaki bűncselekmény áldozataivá válik, kérje a közelben lévő rendőr segítségét, vagy hívja a rendőrséget a 107-es telefonszámon, illetőleg tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó számon – olvasható a Police.hu cikkében.